İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, "Düşmanımızın (Hizbullah) kabiliyetleri yeni bir seviyeye ulaşmış bulunuyor. Bu da Hizbullah'la gelecekte yapabileceğimiz savaşların Lübnan için son 20 yılda tecrübe ettiklerimizden çok daha yıkıcı olacağı anlamına geliyor" dedi.

İsrail'deki Yabancı Gazeteciler Derneğinin Kudüs'te düzenlediği etkinlikte konuşan Golan, "Hizbullah'ın uydu yöngüdüm sistemine sahip roket üretebilecek kabiliyette olduğunu ve bunun İsrailli siviller için daha önce benzeri görülmemiş bir tehlike yarattığını" savundu.

Golan, "Düşmanımızın (Hizbullah) kabiliyetleri yeni bir seviyeye ulaşmış bulunuyor. Bu da Hizbullah'la gelecekte yapabileceğimiz savaşların Lübnan için son 20 yılda tecrübe ettiklerimizden çok daha yıkıcı olacağı anlamına geliyor. Gelecekteki herhangi bir krizde Lübnan'da küçük bir savaşa tanık olmayacağız. Bu İsrail ordusunun tüm kabiliyetlerini kullandığı mutlak, büyük ve topyekün bir savaş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011 yılından beri bu ülke ile olan sınırlarında 20 terör olayı yaşandığını iddia eden Golan, bunların DAEŞ ya da Nusra tarafından değil, Hizbullah ve İran destekli başka gruplar tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Öte yandan İsrail'in Kanal 2 televizyonu, Lübnan sınırının belli bir bölümüne beton duvar inşa edildiğini duyurdu. Haberde, "Hizbullah'ın saldırı düzenlemesi endişesi" ile inşa edildiği belirtilen duvarın yedi metre yüksekliğinde ve 1,2 kilometre uzunluğunda olduğu kaydedildi.

Geçen yıl kasım ayında Suriye'de düzenlenen ve İsrail'in gerçekleştirdiği iddia edilen bir hava saldırısında Hizbullah kumandanı Samir Kantar'ın hayatını kaybetmesinin ardından, Hizbullah İsrail'in kuzeyine roket saldırılarında bulunmuştu.