İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde dün çıkan olaylarda 41 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleriyle tırmanan gerginlik, ekim ayının başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de artarak devam ediyor.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında çıkan olaylarda 38'i plastik mermi isabet etmesi sonucu, 3'ü ise çıkan arbedede toplam 41 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 153 kişinin de İsrail askerlerinin Filistinlileri dağıtmak için kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilenerek fenalaştığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, Ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki çocukları kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı.