Kaptanlar gemileri hareket halindeyken bir yunus gördüklerinde yavaşlarlar. Denizciler arasında adeta bir kural haline gelmiş bu durumun yunusların son derece duygusal hayvanlar olması ve geminin onları geçtiği takdirde intihar edebilme ihtimalleridir.

2

undefined

Sabahları elma, kahveden daha fazla uykunuzu açar.

3

undefined

Google Earth programıyla Dünya'nın her yerini görüntüleyerek gezebilirsiniz. Ancak yapılan araştırmaya göre insanların % 95'i sadece kendi evine bakıyor.

4

undefined

Martılar doğada etçillerdir. Onlara simit yemeyi öğreten Türklerdir.

5

undefined

Yıldız kayması diye adlandırılan şey atmosfere girdiğinde yanmaya başlayan küçük göktaşlarıdır.

6

undefined

Bulunduğunuz yerde kuşlar uçuş yüksekliğini azalttıysa şiddetli soğuk veya fırtına yakın demektir.

7

undefined

Kanalizasyon kapağının kare altıgen vs. değil de,daire şeklinde olmasının sebebi daire şeklindeki kapağın yan dönse de içeri düşmemesidir.

8

undefined

Alkolü azaltan ya da bırakan insanlar, vücut sürekli şeker ihtiyacı hissedip tatlı arayışında olacağından, kısa sürede kilo alır.

9

undefined

Hafıza kaybı yaşayan insanlara müzik dinletilmesi önerilir; çünkü beyin şarkıların içine bir çok anıyı kaydeder.

10

undefined

Beethoven, kafasından aşağı soğuk su dökmeden beste yapamıyordu.

11

undefined

Marilyn Monroe'nun altı adet ayak parmağı olduğu iddia edilir.

12

undefined

İnekler merdiven çıkabilir, ama inemezler.

13

undefined

Fermuarların üzerinde sıklıkla gördüğümüz YKK, Yoshida Kogyo Kabushikikaisha (okumadan geçtiğinizi tahmin ediyoruz ) isminin kısaltmasıdır.Japonya'da Tadao Yoshida tarafından 1934'de fermuar üretimi amacıyla kurulmuş bir firmadır. Türkçe'ye Yoshida Limited Şirketi olarak çevrilebilecek bu isim dünyanın en büyük fermuar üreticisidir ve 52 ülkede 206 fabrikaya sahiptir. günümüzde dünya üzerindeki fermuarların %90'ı bu fabrikada üretilmektedir.En büyük fabrikaları Gürcistan'dadır ve günde 7 milyon fermuar üretir.

14

undefined

Gallium adlı bu metalin erime noktası bir insanın elindeki sıcaklıktan düşük olduğundan elinizle tuttuğunuzda sıvılaşır.