İngiltere'de önceki gün dünyaya gelen kraliyet bebeğine "Charlotte Elizabeth Diana" isminin verildiği açıklandı.

Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada, kraliyet tahtının dördüncü sıradaki varisi olan bebeğin unvanının ise "Cambridge Prensesi" olacağı bildirildi.

Bebeğe, 1997 yılında Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden, William ve Harry'nin annesi, Prenses Diana'nın isminin de verilmesi dikkati çekti. Diana ismi bebeğe konulabilecek isimlerle ilgili oynanan bahis oyunlarında ilk sıralarda yer alıyordu.

Ancak kraliyet bebeği ilk ismi ve unvarıyla, "Cambridge Prensesi Charlotte" olarak anılacak. Fransız kökenli Charlotte isminin 18. yüzyılda İngiliz monarşisi için popüler bir isim haline geldiği biliniyor. Charlotte, hem 18. yüzyılda tahtta olan Kral 3. George'un eşinin ismi hem de Cambridge Düşesi Kate'in kız kardeşinin ikinci ismi.

Bebeğe ikinci isim olarak da 64 yıldır kraliyet tahtında bulunan Kraliçe 2. Elizabeth'in ismi verildi. İngiltere kraliyet ailesinin üyelerinin genelde üç ya da dört isimleri bulunuyor. İngiliz basını, Kraliçe ve kraliyet ailesinin diğer üyelerinin bebeğin ismini kamuoyundan önce öğrendiğini bildirdi.

Bu arada, kraliyet gelenekleri çerçevesinde prensesin doğumu nedeniyle Londra'da Thames nehrindeki 120 yıllık "Tower Bridge" köprüsü yanından 62 pare, ülkenin en büyük parkı Hyde Park'tan ise 41 pare top atışı yapıldı.

Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in ikinci bebekleri önceki gün Londra'daki St. Mary's Hastanesi'nde dünyaya gelmişti. Bebeğin kız ve 3 kilogram 700 gram ağırlığında olduğu açıklanmıştı.

William ile Kate'in ilk bebekleri ise 22 Temmuz 2013'te dünyaya gelmiş ve bebeğe "George Alexander Louis" ismi verilmişti. Çift, 29 Nisan 2011'de Westminster Katedrali'nde görkemli bir törenle evlenmişti.