İsveç Kiliseler Birliği (svenskakyrkan) limanlardaki kiliselerdeki Hristiyan dinine ait sembolleri farklı inanç mensuplarının daha rahat ibadet edebilmesi için kaldıracak.

AA muhabirine konuşan İsveç Kiliseler Birliği Basın Sözcüsü Pär Sandberg özellikle gemilerle İsveç'e gelen Müslümanların limanlardaki kiliselere ibadet etmek için gittiklerini fakat Hristiyan sembollerinden rahatsızlık duyduklarını gözlemlediklerini söyledi.

Buna çözüm için limanlardaki kiliselerde Hristiyanlığa ait sembollerin kaldırılmasın gündeme getirdiklerini belirten Sandberg, bu önerinin İsveç'teki tüm kiliselerde uygulanacağı şeklinde yanlış anlaşıldığını ve yoğun eleştiri aldıklarını anlattı.

Sandberg, sadece liman kiliselerinde başlatacaklarını uygulamayı memnuniyet yaratması halinde devam ettireceklerini bildirdi.

Öneri ilk olarak  Piskopos Eva Brunne tarafından gündeme getirildi. Bayan Piskopos, İsveç Kiliseler Birliği'nin internet sitesinde yayımlanan makalesinde farklı dinlerden denizcilerin ve yolcuların limanlardaki kiliselerde rahat ibadet edebilmeleri için Hristiyanlığa ait sembollerin kaldırılmasını
 istedi.

Müslümanlar için  söz konusu kiliselerde Kabe yönünün belirtilmesi gerektiğini vurgulayan Brunne, "İsveçlilerin misafirperverliğini göstermemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.