İsveç'in başkenti Stockholm'deki Drottninggatan caddesinde bir kişi kamyonla önce kalabalığın arasına, sonra da insanlara çarpa çarpa bir mağazaya girdi. Yerel saatle 15:00 civarında meydana gelen saldırıda en az 3 kişi öldü, yaralılar var. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri almış durumda. İsveç polisi olayın "terör saldırısı izlenimi verdiğini" belirtti. İsveç Başbakanı Stefan Löfven de, "Stockholm saldırıya uğradı. Her şey, bunun bir terör eylemi olduğunu işaret ediyor" açıklamasını yaptı. Şu ana kadar bir kişi gözaltına alındı ancak bu kişinin olayla bağlantısı olup olmadığı henüz belli değil.

İsveç Parlamentosu önlem olarak boşaltılırken Stockholm’de metro seferleri durduruldu ve halka şehrin merkezinden uzak durma çağrısı yapıldı.

Saldırıda kullanılan kamyonun bir bira şirketine ait olduğu, teslimat yaptığı sırada çalındığı açıklandı.

IŞİD Avrupa'da saldırmıştı

İsveç'teki saldırıyla ilgili bir açıklama olmasa da IŞİD Avrupa kentlerinde son aylarda benzer saldırılar düzenledi. 

Temmuz 2016'da Fransa'nın Nice kentinde Fransız İhtilâli'nin yıldönümünde düzenlenen Bastille Günü kutlamalarında bir kişi kamyonla kalabalığa dalmış, 84 kişi ölmüştü.

Aralık 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarına düzenlenen benzer saldırıda da 12 kişi hayatını kaybetmişti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ise, 22 Mart'ta parlamento binası yakınındaki Westminster Köprüsü üzerinde bir araç yayalara çarpmıştı. Daha sonra parlamento binası önünde bir polis memuru bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: Reuters, AFP, Al Jazeera