İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Akdeniz'de 2 ile 3 bin kişi taşıdığı tahmin edilen 18 ayrı deniz unsurundan acil yardım çağrısı aldı.

Ortadoğu ve Afrika'daki çatışma ve istikrarsız ortamdan kaçan binlerce göçmenin yoğun olarak kullandığı güzergahlardan olan Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan Sicilya kanalında hava ve deniz şartlarının bugün iyi olması sebebiyle yeni göçmen akınları tespit edildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, İtalyan sahil güvenlik ekipleri bugün 14'ü bot, 4'ü tekne olmak üzere toplam 18 deniz unsurundan acil yardım çağrısı aldı.

Göçmenlerin tespit edildiği alana en yakın donanma ve sahil güvenlik ekipleriyle bölgede yürütülen Triton operasyonu kapsamında görev yapan bir Norveç gemisinin yönlendirildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin, 2 ile 3 bin arasında olduğu tahmin edilen göçmenleri kurtarma operasyonu başlattığı ifade edildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), kısa süre önce yaptığı açıklamada Akdeniz'e geçmeye çalışırken hayatını kaybeden göçmen sayısının 2 bin 300'ü geçtiğini duyurmuştu.