Paris'te cuma günü yaşanan terör saldırıları sonrasında İtalya'da da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Roma'da San Pietro Bazilikası ve Milano'da Duomo Katedrali ile Scala Tiyatrosu'nun hedef alınabileceği uyarısından sonra önlemler arttırıldı. Ancak FBI'ın uyarısının herhangi bir zamanlama ya da ortaya çıkarılan bir plan üzerine değil genel bir uyarı olduğu ögrenildi.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre FBI, İtalyan güvenlik güçlerine şüpheli olabilecek Arap kökenli 5 kişinin ismini verdi. Şahıslar hakkında kapsamlı soruşturma başlatıldı. Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni konu üzerine yaptığı açıklamada, "Yüksek seviyede alarm durumundayız. Alarm durumu özellikle de FBI'ın da belirttiği alanlarda yoğunlaşmış durumda. Güvenlik güçlerimiz FBI tarafından şüpheli olabileceği bildirilen 5 şahsın teşhis edilmesi için çalışıyor" ifadesinde bulundu.

İtalya'da güvenlik alarm seviyesi Paris'teki saldırılar ardından ikinci seviyeye çıkartılmıştı. Ancak bir saldırı durumunda birinci seviye alarm durumuna ise geçiliyor. Güvenlik güçleri aynı zamanda vatandaşlar arasında panik havası oluşmaması için özen gösteriyor.

Çarşamba akşamı Roma'da ABD Büyükelçiliği yakınlarındaki bir otobüs durağında şüpheli bir çanta ihbarı üzerine bölge polis tarafından kapatılmış ancak incelemeler sonrasında çantadan sadece bir yastık çıkmıştı.