İtalya'da, etkisini giderek artıran Afrika sıcakları ülkede günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Son 12 yılın en sıcak yazını geçiren İtalya'da, sıcak hava ölümlere neden olurken, tarım alanlarında da zarara neden oluyor.

La Repubblica gazetesinin haberine göre, Floransa'daki bir hapishanede spor yapan bir mahkum, sıcak havanın tetiklediği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Çiftçiler Konfederasyonu'undan (Colidiretti) yapılan açıklamada, Afrika sıcakları ülkede son bir ayda tarım alanlarında toplamda 200 milyon avroluk hasara neden olduğu kaydedildi.

Temmuz ayında rekor düzeyde ölçülen hava sıcaklıklarının, meyve ve sebzelerin toplanmadan "yanmasına" yol açtığı, tarım alanlarının sulanması ve hayvanların besin ihtiyacının giderilmesinde de sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

Bu arada, ülkenin en büyük akarsularından Po nehrinin belli yerlerinde su seviyesindeki azalma nedeniyle, tarım alanlarının sulanmasında yetersiz kaldığı ifade edildi.

Öte yandan, Cenova Belediye yetkilileri, kentteki 77 bin kişiye cep telefonundan kısa mesaj göndererek, gündüzleri saat 11.00 ile 18.00 arası sokağa zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, bol su tüketmeleri ve yemek için hafif yiyecekler tercih edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Metoroloji yetkilileri, aşırı sıcak havanın cuma gününe kadar ülke genelinde etkisini süreceğini, ancak cumadan sonra ülkenin kuzey bölgelerinde sıcaklıklarda bir düşüş beklendiğini, güney bölgelerde ise sıcakların süreceğini açıkladı.