Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Lady Leyla" gemisiyle Gazze'ye yapılan yardımla ilgili, "Bu, ambargonun açıldığına, Gazze'ye insani yardımın, kalkınma yardımlarının açılmasına yönelik ilk adımdır. Bundan sonraki süreç devam edecektir. Bu süreç, umut ediyoruz ki Filistin halkı için daha mutlu, müreffeh bir gelecek olacaktır." dedi.

Kınık, "Lady Leyla" isimli geminin yardım malzemelerini götürdüğü Aşdod Limanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımlarla ilgili süreci takip ettiklerini söyledi.

Yapılan yardımın önemine değinen Kınık, "Bu, ambargonun açıldığına, Gazze'ye insani yardımın, kalkınma yardımlarının açılmasına yönelik ilk adımdır. Bundan sonraki süreç devam edecektir. Bu süreç, umut ediyoruz ki Filistin halkı için daha mutlu, müreffeh bir gelecek olacaktır." diye konuştu.

Kerem Kınık, Türkiye'nin Filistin'e ve Gazze'ye yapmış olduğu yardımların süreceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsani yardım ve alt yapı boyutu önemli. Bunun içinde özellikle içme suyu ve atık suyu arıtma tesisleri inşa edilmesi, enerji temini projeleri var.

Bu konuda atılacak adımlarla ilgili bayramla beraber Türkiye'den teknik heyetler ziyarete başlayacak ve fizibilite yapılacak. Elde hazır projeler var, bu projelerin uygulanmasına en kısa süre içerisinde başlanması düşünülüyor. Ayrıca, Türkiye'den Gazze'ye yapılmış olan en önemli yardımlardan bir tanesi eğitim ve araştırma hastanemiz. Binası bitti.

Ekipmanlarının, tefrişatın ve teçhizatın yapılmasıyla ilgili TİKA'nın yapmış olduğu koordinasyonlar yine bu anlaşma sayesinde kolaylaştırılmış oldu. Bu malzemeler ve ekipmanlar da girdikten sonra burada Gazze'nin en ileri eğitim ve araştırma hastanesi TİKA tarafından devreye alınmış olacak."