Japon hükümeti, ülkede 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunami felaketi sırasında nükleer sızıntının yaşandığı Fukuşima'da temizlik çalışmalarına katılan bir işçiye, yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle tazminat ödenebileceğini resmen kabul etti.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Sağlık ve Çalışma Bakanlığı, 2012-2013 yıllarında santralde hasarlı reaktörlerin kapaklarının takılması çalışmalarına katılan 40'lı yaşlardaki bir işçinin, lösemiye buradaki çalışmasından ötürü yakalanmış olabileceğini bildirdi.

Bakanlık, işçinin hastalığını "endüstriyel kaza" olarak belgelerken, işçinin bu belge sayesinde devletten tazminat talep edebileceği belirtildi.

Japonya'da löseminin endüstriyel bir kaza olarak belgelenmesi için kişinin bir yılı aşkın süre belli miktarda radyasyona maruz kalmış olması gerekiyor.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından ortaya çıkan tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açmış, Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketi yaşanmıştı. Olayın ardından bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.