Japonya'da mahkeme, bir kadının eşinin bir garsonla kendisini aldattığını belirterek açtığı davada ilginç bir karara imza attı. Mahkeme, garsonun adamla çalıştığı gece kulübüne düzenli gelmesini sağlamak için birlikte olduğu belirtti. Mahkeme kararında, bunun aşk ilişkisi değil fuhuş olduğuna dikkat çekerek, "Münasebet iş için olduğu sürece evlilik ilişkilerine hiç zarar vermez" denildi.

Japonya’da bir mahkeme, cinsel ilişkinin ticari bir faaliyet olduğu durumlarda, eşi dışında bir kadınla birlikte olan kocanın aldatmadığına hükmetti.

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre karar, bir kadın tarafından eşiyle uzun dönem birliktelik yaşayan garsona karşı açılan 4 milyon yuanlık (yaklaşık 88 bin TL) tazminat davası sonucu verildi.

Japon gazetesi Asahi Shimbun’un haberine göre; Yokohama Bölge Mahkemesi Yargıcı Masamitsu Shiseki tarafından verilen kararda, garsonun söz konusu adamla çalıştığı gece kulübüne düzenli gelmesini sağlamak için birlikte olduğu belirtildi.

Yargıç, garsonun tavrının bir aşk ilişkisinden çok fuhuş olarak değerlendirilebileceğini ifade ederek, kadının manevi zarara uğradığı yönündeki iddiasını reddetti ve “Münasebet iş için olduğu sürece evlilik ilişkilerine hiç zarar vermez. Eş tiksinse dahi bu hareket, suç teşkil etmiyor” dedi.

Karar kamuoyunda tartışma yarattı.