Japonya'nın kuzeybatısında etkili olan Etau Kasırgası'nın neden olduğu şiddetli yağışların yol açtığı heyelan ve sellerde en az 1 kişinin öldüğü, 22 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yetkililer, Joso kentinde 22 kişiyle irtibatı kaybettiklerini, biri ağır 3 yaralı olduğunu, 3 bin 500'den fazla kişinin tahliye merkezlerinde kaldığını açıkladı. Hızla yükselen selden en çok zararı gören başkent Tokyo'nun 50 kilometre kuzeydoğusundaki Joso'da 60 bin kişinin helikopterlerle kurtarıldığı ifade edildi.

Tochigi kentinde 60 yaşındaki bir kadının heyelanın yıktığı evinde ölü bulunduğu belirtildi.

Japonya basınında yer alan haberlerde, Osaki kentinde bir nehrin taşması sonucu evlerini su basan en az 60 kişinin mahsur kaldığı belirtildi.

SEL TARIM ÜRÜNLERİNE DE ZARAR VERDİ

Geceyi eşi ve oğluyla evlerinin ikinci katında geçirdiklerini belirten sel mağdurlarından 70 yaşındaki Keiko Lita, komşusunun çamurla kaplanan ambarını temizlemesine yardım ettiği sırada hayatta kalmayı başardıklarını fakat geçimlerini sağladıkları tarım ürünlerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü söyledi.

Tarım alanlarındaki çamuru temizlemeye çalışan çiftçiler bir yandan da ürünlerinde meydana gelen zararı tespit etmeye çalışıyor.

Yangın ve Doğal Afet Yönetim Merkezi, kasırgada savrulan 3 yaşlı kadının da aralarında bulunduğu 27 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, selden 6 bin 900 evin etkilendiğini ve şimdiye kadar 2 bin 500 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini duyurmuştu.

Saatteki hızı 125 kilometreye ulaşan rüzgara neden olan Etau Kasırgası'nın neden olduğu yağışların birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.