İsviçre'de geçirdiği bisiklet kazasında sağ kalça kemiği kırılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ameliyattan 1 hafta sonra ilk kez görüntülendi.

İran'ın nükleer program görüşmeleri kapsamında İsviçre'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsviçre'nin güneydoğu sınırında bulunan Fransa'nın Scionzier bölgesi yakınlarında geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle sağ kalça kemiğini kırmıştı. Kerry, kazanın ardından Madrid ve Paris'te gerçekleştireceği temaslarını iptal ederek tedavi için ABD'ye dönmüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke dün yaptığı açıklamada, Kerry'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastanede fizik tedavisi gördüğünü kaydederek, 71 yaşındaki Bakanın ne zaman taburcu edileceğinin henüz netlik kazanmadığı belirtti. Rathke, günlük basın toplantısı sırasında basın mensuplarının, Kerry'nin kaza geçirdiği günden bugüne kamusal alanda görülmemesi ve taburcu edildiğine dair herhangi bir fotoğrafının paylaşılmadığını hatırlatması üzerine, "Tarih ya da program çizelgesi hakkında herhangi bir bilgi almadım" dedi. Dışişleri Bakanının iyileşme sürecinde ilerleme kaydettiğini bildiren Rathke, Kerry'nin İran'ın nükleer görüşmeleri için belirlenen takvimim devamlılığı konusunda kararlılığının sürdüğünü ifade etti.

Açıklamanın ardından, 3 Haziran'da operasyon geçiren Kerry, ameliyattan 1 hafta sonra hastane odasından ilk fotoğrafını paylaştı. Üzerinde kot gömlek ve mavi hastane kıyafeti bulunan Kerry, telefonla konuştuğu anlaşılan fotoğrafın altına, "Ameliyattan 1 hafta sonra iyi hissediyorum. Bugün elçi Rice ve Dışişleri Bakanlığı yöneticileri ile güzel bir sohbet. İş, devam eder" yazarak sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.