vrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, kimyasal silah kullanımını tartışmasız biçimde kınadığını belirterek, kimyasal silahların kullanılmaya devam etmesine karşılık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Juncker, Suriye’de Esed rejiminin Han Şeyhun’da 4 Nisan’da sivillere karşı kimyasal silahlarla "korkunç" bir saldırı gerçekleştirmesi ve buna yanıt olarak ABD'nin Şayrat Askeri Üssüne saldırı düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

ABD’nin, kimyasal silahlarla daha fazla vahşete engel olmak amacıyla saldırı yaptıkları bilgisini verdiğine dikkati çeken Juncker, kimyasal silah kullanımını tartışmasız biçimde kınadığını kaydetti.

Juncker, kimyasal saldırıların engellenmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Kimyasal silahların kullanılmaya devam etmesine karşılık verilmesi gerekiyor" dedi.

Askeri hedeflere yönelik hava saldırılarıyla sivillere karşı kimyasal silah kullanımı arasında net bir ayrım bulunduğunu kaydeden Juncker, "Suriye’deki şiddet döngüsünden çıkmak ve kalıcı barışa yönelik çabaları artırmak gerekiyor. Sadece siyasi dönüşüm böyle bir sonuç doğurur. AB Komisyonu üzerine düşen görevleri tam olarak yerine getirmeye hazırdır" değerlendirmesinde bulundu.