Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve sağnak yağışta Kabe inşaatındaki bir vinç devrildi. Resmi olmayan bilgilere göre 15 hacı adayı hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve sağnak yağışta Kabe inşaatındaki bir vinç devrildi. Resmi olmayan bilgilere göre 15 hacı adayı hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'deki yetkilileri yaralıların arasında Bir Türk hacı adayı olduğunu bildirdi.

İkindi namazının Kabe'de kılınmasının ardından yerel saat ile 17.00 sıralarında başlayan sağanak yağış fırtına ile birlikte şiddetini arttırdı. Bu sırada Harem-i Şerif'i genişletme çalışmalarında kullanılan vinçlerden birisi devrildi. Hem yağışın etkisi ile hem vincin devrilmesi ile tavaf sırasında izdiham yaşandı. Kral Abdullah kapısının önündeki çok sayıda yaralı ambülanslarla hastanelere taşındı. Bu sırada çok sayıda hacı adayı Kabe'den tahliye edildi. Harem bölgesine aşırı yağış sebebiyle araç giriş çıkışı da güçlükle yapılabiliyor.

Suudi yetkililer henüz bir açıklama yapmazken ölenlerin kimlikleri ve hangi ülkeden olduklarının bilgisini yarın verileceği belirtildi.

Bir buçuk saat süren sağanak yağışta Mekke caddeleri sular altında kaldı. Alt yapısı olmayan Mekke'de insanlar sokaklarda bellerine kadar sular içerisinde güçlükle yol aldı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Çevredeki ambülansların Harem bölgesine gidişleri de trafik sebebiyle güçlükle yapıldı.