AA muhabirine konuşan Marib'deki kabile liderlerinden Şeyh Muhammed er-Radamani, Husilerin, Marib'in El-Arkub bölgesinde askeri karargaha baskın girişiminde bulunduğunu ifade ederek, ayrıca arabayla karargaha gitmekte olan bir kabile mensubunun Husilerin saldırısına maruz kaldığını kaydetti.

Kabile güçlerinin bu karargahın güvenliğine destek sağladığına dikkati çeken Radamani, söz konusu saldırının ardından taraflar arasında çıkan çatışmada 6 kabile mensubunun yaralandığını dile getirdi.

Bölge sakinleri, Husilerin dün akşam El-Arkub bölgesinde İhtiyati Askeri Birliklere (eski Cumhuriyet Muhafızları) ait bir karargahı kuşattığını bildirmişti.

Yemen'in doğal gaz ve petrol yataklarına ulaşabilmek için kritik bir konumda bulunan Marib, Suudi Arabistan tarafından desteklendiği iddia edilen Sünni kabilelerin kontrolünde bulunuyor. Halihazırda Sa'da, Amran, Sana, El-Hudeyde, El-Muha, İbb ve el-Beyda'yı kontrolü altına alan Husilerin en önemli hedefinin ise "Marib'i ele geçirmek olduğu" ifade ediliyor.

3 KABİLE MENSUBU KAÇIRILDI

Öte yandan Husilerin başkent Sana'ya bağlı Erhab ilçesinde bazı evlere düzenlediği baskında 3 kabile mensubunun kaçırıldığı iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler, sabah saatlerinde El-Bekleve köyünde bazı evlere baskın düzenleyerek Erhab kabilesine mensup 3 kişiyi kaçırdı.

BAŞKENTTE BOMBALI SALDIRI

Başkent Sana'da Ulusal Güvenlik Birimi (İstihbarat) ile Hava Kuvetleri'nde görevli iki subayın araçlarına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın tesiriyle araçlar ve çevre binalarda zarar meydana geldi.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.

Başkent Sana'da yaşanan gerilimin ardından, Husi Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Hadi arasında, anayasa taslağında değişikliğe gidilmesi, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderilmesi konularında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Söz konusu anlaşmada ayrıca Husilerin Cumhurbaşkanı Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i serbest bırakma teminatı verdiği ifade edilmişti.