Rusya Devlet Başkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Rusya ile Taliban'ın DAEŞ'e karşı mücadelede çıkarlarının örtüştüğünü söyledi.

Konuya ilişkin Rus İnterfaks ajansına açıklamada bulunan Kabulov, NATO'nun Afganistan'daki faaliyetlerinin etkin olmadığını ve Taliban'ın DAEŞ'e karşı ciddi mücadele ettiğini vurgulayarak, Rusya ile Taliban'ın DAEŞ'e karşı mücadelede çıkarlarının örtüştüğünü ve iletişim kanallarının açık olduğunu belirtti.

Kabulov, Taliban'ın, DAEŞ'in de El Kaide gibi onları kullanacaklarını bildiğini ve hem Afganistan hem de Pakistan'daki Taliban'ın DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi halife olarak görmediğini ve DAEŞ'i kabul etmediğini ileri sürdü.

Zamir Kabulov, Taliban'ın çıkarlarının Rusya'nın çıkarlarıyla örtüştüğünü ve Taliban ile bilgi paylaşımı için kanallarının bulunduğunu yineledi.

Rusya'nın siyasi çözümden yana olduğunu dile getiren Kabulov, Afganistan hükümetinin, silahlı da olsa kendi rakipleriyle kan dökülmeden görüşerek uzlaşıya gelmelerini istediklerini kaydetti.

Taliban, Rusya'nın Ulusal Antiterör Komitesi tarafından terör örgütü olarak tanınan uluslararası terör örgütleri listesinde yer alıyor.