Uçaktan çatıya ceset düştü

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir dükkanın çatısına uçağa kaçak bindiği sanılan bir yolcunun cesedinin düştüğü öğrenildi

Güney Afrika – Londra seferini yapan İngiliz Hava Yolları'na ait uçaktan düştüğü belirlenen erkek yolcunun, uçağa kaçak bindiği ve uçağın iniş takımlarının bulunduğu bölgeye saklandığı tahmin ediliyor.

Telegraph Gazetesi'nin haberine göre, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden kalkan ve Londra Heathrow havaalanına giden İngiliz Hava Yolları'na ait bir uçağa kaçak binen iki erkek yolcudan biri, Londra'nın güney batısındaki Richmond semtindeki bir mağazanın çatısına düştü. İhbarı değerlendiren polis, olay yerine geldiğinde kaçak yolculardan birinin öldüğünün, 24 yaşında olduğu tahmin edilen diğer yolcunun da uçakta yaralı olarak bulunduğunu bildirdi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen kaçak yolcuların Johannesburg'dan Londra'ya 12 saat boyunca eksi 40 derecede ve 12 bin 875 kilometre uçtukları tahmin ediliyor.

BU BİR MUCİZE

Havacılık uzmanı ve test pilotu Simon Sparkes, Daily Mirror Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, normalde havaalanında uçağa bile ulaşabilmenin güvenlik kontrolleriyle mümkün olduğunu ancak bu kişilerin uçağa bile saklanarak Londra'ya kadar ulaşabilmelerinin bir mucize olduğunu söyledi. Polislerin ifadesine başvurduğu olayı gören bir kişi de binanın tepesinden sallanan iki bacak gördüğünü söyledi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Benzer bir trajik kaza 2012 yılında meydana gelmişti. Angola'dan uçağa kaçak binen Jose Matada, Londra'nın güney batısındaki East Sheen bölgesinde bir kaldırıma düşmüştü. Matada'nın 12 saatlik uçuşta eksi 60 dereceye ulaşan soğuk havaya karşın hayatta kalabildiği ancak yere düştüğünde ölmüş ya da ölmeye yakın olduğu tahmin edilmişti.