Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin, 37 yıl önce Libya ziyareti sırasında ortadan kaybolan Şii din adamı Musa es-Sadr ve iki yol arkadaşı hakkında bilgi almak isteyen silahlı bir grup tarafından Lübnan'ın Beka bölgesinde bir süre alıkonulduğu, daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Hannibal Kaddafi'nin, Lübnanlı eşini ziyareti için Suriye'den geldiği sırada, ülkenin doğusundaki Beka bölgesinde silahlı bir grup tarafından perşembe günü kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

Grubun dün serbest bıraktığı Hannibal Kaddafi'nin, güvenlik güçlerince Humus-Baalbek uluslararası otoyolu üzerinde teslim alındığı kaydedildi.

Kaddafi'yi kaçıran grubun, 1978'te Libya'ya gerçekleştirdiği ziyarette kaybolan Lübnanlı Şii din adamı ve Emel hareketinin kurucusu "Musa es-Sadr ve beraberinde kaybolan iki yol arkadaşı" hakkında bilgi talep ettiği aktarıldı.

Lübnan'da yayın yapan yerel bir televizyon da, "Musa es-Sadr'a bağlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını" iddia ettiği Kaddafi'nin alıkonulduğu sırada çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, yüzünde darp izi bulunan ve Hannibal Kaddafi olduğu iddia edilen kişi, "Sağlığının iyi olduğunu ve Şii din adamı Musa Es-Sadr hakkında bilgisi olanların haber vermesi gerektiğini" dile getirdi.

Musa es-Sadr'a söz konusu Libya seyahatinde eşlik eden ve Şii din adamıyla ortadan kaybolan Şeyh Muhammed Yakup'un oğlu ve eski milletvekili Hassan Yakup, Hannibal Kaddafi'nin kaçırılmasıyla ilişkisi olduğunu reddetti ancak "Kaçırılma haberinin kendisini üzmediğini ve konuyu yeniden gündeme taşıyacağını" ifade etti.

Hannibal Kaddafi, Muammer Kaddafi'nin karısı Safiye, oğlu Muhammet ve kızı Ayşe gibi Kaddafi ailesinin devrim sırasında komşu ülke Cezayir'e kaçmayı başaran isimlerinden birisi.

20 Eylül 1975 doğumlu Hannibal Kaddafi, Kuzey Lübnan'daki Sebal köyünden fotomodel Elin Sekaf isimli bir Lübnanlı Hristiyan ile evli. Bir erkek ve kız çocuk sahibi çiftin evliliği, Kaddafi yönetiminin "Arap Baharı" ile sona erdirilmesine kadar gizli kalmıştı.