6 ay bile dayanamaz denilen sağlık sorunuyla 6 yıldır savaşan küçük kızın kalbi göğsünün dışında atıyor ve ince bir deri tabakası kalbini tutuyor.

Virsaviya Borun, Cantrell pentalojisi denilen ve çok nadir görülebilen bir hastalıkla dünyaya geldi. Virsaviya'nın kalbinin üstünde çok ince bir deri tabakası bulunuyor ve göğsünün dışında atan o kalp, küçük kızı hayata bağlıyor.

Annesinin instagramdan yayınladığı fotoğraflarla dikkat çeken Virsaviya Borun, tedavi için Amarika'nın yolunu tuttu.

56372232c03c0e1ad49328df,rlpm30d8jugjjljsxkdnnw.jpg

Hürriyet'in haberine göre, annesi Dari Borun, Virsaviya'ya hamileyken doktorlar bebeğinin yaşayamayacağını söylemiş. Tüm zorluklara rağmen normal bir çocuk gibi yaşamaya devam eden küçük kızın hayatı adeta pamuk ipliğine bağlı.

Borun, sahip olduğu hastalık sebebiyle hafif bir düşmede bile çok ağır hasar görebilir. Kalbi göğüs kafesiyle korunmadığı için bu hasar ölümcül olabilir.

Annesi Dari Borun, instagramda yayınladığı fotoraflar sayesinde kızının tedavisi için gönüllü olan Boston Çocuk Hastanesi'nde bir doktor buldu. Fakat Virsaviya, yüksek tansiyon sebebiyle iki yıl sonra ameliyat edilebilecek.

Yaşadığı soruna rağmen Virsaviya normal bir çocuk olmak için mücadele veriyor. Yunusları, midillileri, baleyi, resim yapmayı çok seviyor, ayrıca büyük bir Beyonce hayranı.

56372232c03c0e1ad49328e1,qqqpdewmbe-_ydfliuvcqa.jpg

CANTRELL PENTALOJİSİ NEDİR?

Cantrell sendromu veya pentalojisi, nadir görülen ve göğüs ile karın bölgesindeki (torakoabdominal) gelişim bozukluğu durumu. İlk kez 1958 yılında Cantrell ve arkadaşları tarafından tanımlanan sendrom; karın duvarında, göğüs kemiğinde ve kalpte defektler şeklinde gelişiyor.

56372232c03c0e1ad49328e5,ujrh6b1aak-piqw3lhxdya.jpg