ABD'nin Florida eyaletinde Venezuela'ya giden bir yolcu uçağında kalkıştan hemen önce çıkan yangında 15 yolcu yaralandı.

Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Hava Limanı'nda kalkışa hazırlanan Dynamic Uluslararası Havayolları'na ait Boeing 767 model uçakta yangın çıktı.

Yangının ardından yolcular acil çıkıştan tahliye edilirken, yolcuların bir çoğu bölgedeki hastanelere kaldırıldı. 15 yolcunun yaralanmasına neden olan kaza sonucunda 1 yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

405 sefer sayılı Carakas Simon Bolivar Uluslararası Havaalanı'na uçması planlanan uçakta 101 yolcu bulunuyordu.

Federal Havacılık İdaresi sözcülüğünden yapılan açıklamada yangından hemen önce kuleye uçağın sol motorundan yakıt sızıntısı olduğuna ilişkin bilgi verildiği ifade edildi.

Merkezi Kuzey Carolina'nın Greensboro kentinde bulunan ve 5 yıl önce kurulan Dynamic Uluslararası Havayolları, temmuz ayından bu yana Carakas ve Fort Lauderdale arasında seferlere başlamıştı.

Florida'nın güneyinde 85 bin Venezuala kökenli kişi yaşıyor.

İlk defa 1986 yılında Kuveyt Havayolları tarafından kullanılmaya başlanan uçağın daha sonra farklı hava yolu firmalarının uçuş filosunda da yer aldığı bildirildi.