Kamerun'da Boko Haram örgütünün intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Güvenlik yetkilileri, Boko Haram'ın ülkenin kuzeyinde Mayo Sava kentine bağlı Kolofata bölgesinde intihar saldırısı düzenlediğini, aralarında eylemcinin de bulunduğu 8 kişinin öldüğünü açıkladı.

Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Öte yandan, saldırının, önceki gün ABD'nin Kamerun'a örgütle mücadele kapsamında ekipman desteği sağlamasının ardından Boko Haram'a karşı oluşturulan müdahale gücünün konuşlandığı Mayo Sava'da düzenlenmesi dikkati çekti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram örgütüyle mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrarın ve insani yardım akışının sağlanması için çalışma planlanıyor.

Kamerun Savunma Bakanlığı'nda askeri ekipman bölümünden sorumlu Albay Jean Jacques Fuda, önceki gün yaptığı açıklamada, ABD'nin Boko Haram'a karşı etkin mücadele edebilmesi için Kamerun'a 18'i arazi olmak üzere kamyon ve kepçe makinesi gibi çok sayıda araç gönderdiğini bildirmişti.

ABD Başkanı Barack Obama, ekim ayında Senato ve Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği mektupta, Boko Haram'a karşı mücadelede teknik ve lojistik destek sağlanması amacıyla 12 Ekim günü yaklaşık 90 askerin gönderildiğini, Kamerun'a gidecek toplam asker sayısının 300 olacağını açıklamıştı.