Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 2 Eylül'de çalan yeni ders yılı zili, British Columbia'da henüz duyulmadı. Eyalette 800 bini aşkın çocuğun okula gidememesi, öğrenci velilerinin ve yakınlarının hayatını da alt üst etti. Birçoğu çalışan anne babalar, çocuklarını bırakacakları bakıcı bulmakta zorlanırken, birçoğu da işverenleri ile sıkıntı yaşıyor. Eyaletteki kreşlerde ise yer kalmadığı bildiriliyor.

British Columbia Öğretmenler Federasyonu ile Eyalet Devlet Okulları İşverenleri Birliği arasında aylar öncesinde başlayan ve tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde geçen ay grev kararı alınmıştı.

NİNE VE DEDELERE 40 DOLAR 

Sorunu çözmek için çaba harcayan eyalet hükümeti, ailelerin bakıcı sorununun çözümüne katkı sağlamak için ailede durumu müsait olan nine, dede, amca ya da teyzelerden bakıcılığı kabul edenlere günlük 40 Kanada doları ödeme yapmaya başladı.
      
Eyalet Başbakanı Chrity Clark, öğretmenlerin bağlı olduğu sendikayı hak aramaktan çok siyasi hayatı yönlendirmeye çalışmakla suçladı. Son atanan arabulucunun da masayı terk etmesiyle iyice çıkmaza giren ve 40 bin öğretmeni ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ne zaman sonuçlanacağı merakla bekleniyor.