'Ben bu olayı bir yerden hatırlıyorum' diyecekler için baştan söyleyelim; o hatırladığınız bir film. 35 yaşındaki Heather McManamy'nin yaşadıkları ve ona 'hiçbirimizin kontrolünde olmayan bir olayda kendimi kontrol sahibi hissettiriyor' dedirten şey ise herkesin boğazına bir yumru oturtacak kadar gerçek ve duygulu.

2013 senesinden beri meme kanseriyle savaşan Heather McManamy'nin hastalığı maalesef tedavi edilebilecek durumda değil. Bunu bilerek, kalan ömrünü en iyi şekilde değerlendirmek isteyen McManamy’nin düşündüğü tek şey bu da değil. Dört yaşında bir kız çocuğu annesi olan Heather, öldükten sonra onun ve eşinin hayatlarına devam etmelerini kolaylaştıracak, onları rahatlatacak şeyler yapmaya başlamış bu senenin başında.

Buzfeed News’e verdiği röportajda, ‘Ben öldüğümde kızımın ve eşimin çok üzüleceğini bilmek ve onları rahatlatmak için bir şey yapamıyor olmak çok kötü hissetiriyordu’ demiş Heather.

2-295.jpg

Tam da bu yüzden, eşinin ve kızının eski hayatlarına dönebilmeleri, o zor dönemde onlara destek olabilmek için bir şeyler hazırlamayı düşünmüş. Ve aklına, kızı Brianna’nın hayatındaki dönüm noktaları için yazdığı kutlama kartlarından oluşan bir kutu hazırlamak gelmiş.

1-323.jpg
Heather’ın söylediğine göre bunu yapmak başlangıçta çok zor olmuş ama yaptıkça iyileştirici bir tarafı olduğunu da keşfetmiş. ‘Hiçbirimizin kontrolünde olmayan bir olayda kendimi kontrol sahibi hissettiriyor’ diye de eklemiş Heather.

3-199.jpg
Bugüne kadar 40 adet kutlama kartı hazırlamış kızı için. Brianna’nın okuldan mezun olduğu, ehliyetini aldığı, nişanlandığı, evlendiği ve ilk bebeğini doğurduğu gün için bile Brianna’ya o gün teslim edilmek üzere hazırladığı kartlar ve mektuplardan oluşan kutunun içinde, kızının ilk doğumu için annelik ve emzirme tavsiyelerinin bile olduğu notlar da varmış.

4-132.jpg

Heather yalnızca özel günler için hazırlamamış bu kartları; zor bir günün ardından okuması için, annesinin her zaman onunla gurur duyduğunu anlatan, yalnızca biraz daha ilgiye ihtiyacı olduğunu hissettiği günler için bile birkaç cümleden oluşan, kısa ama iyileştirici notlar yazmış kızına.

5-096.jpg
Heather, ‘Bazı insanlar ölüyor ve işte o kadar, her şey bitiyor. Bana ise ölümümü ailem için daha kolay kılabilmek adına hazırlanmam için bir süre verildi, ki bu da bir hediyedir.’ Demiş.

6-053.jpg

Heather ayrıca bu tür bir hazırlığın umudunu yitirmiş olduğuna işaret etmediğini söylüyor. ‘Bu bir vazgeçiş değil, tedavim devam ediyor ve hala umudum var’ diye de ekliyor.