Güney Kore'de Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle 2 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülke genelinde ölenlerin sayısı 9 oldu. 200 kişinin daha gözlem altına alınmasıyla da karantinaya alınanların sayısı 3 bine çıktı.

Güney Kore, ilk olarak 20 Mayıs'ta baş gösteren MERS vakalarıyla boğuşmaya devam ediyor. Bugün itibariyle ölü sayısının 9'a çıktığı ülkede 200 kişinin daha MERS şüphesiyle karantinaya alınmasıyla birlikte bu sayının da 3 bine çıktığı ifade edildi. 13 kişinin daha hastalığa yakalandığının belirtilmesinin ardından, ülkede doğrulanan MERS vakasının toplam 108'e çıktığı kaydedildi. Ölenlerin, 16 yaşındaki bir genç haricinde çoğunlukla ileri yaştaki hastalar olduğu verilen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'nin, ABD'ye Pazar günü yapmayı planladığı ziyaretini, MERS vakalarının artması nedeniyle ertelediği bildirildi. Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, gelecek haftanın hastalıkla mücadele konusunda bir dönüm noktası olacağı ifade edildi.