Fransa'nın güneyindeki Cannes kentinde, Alpes-Maritimes bölge mahkemesi, 20 yıl önce özel bir klinikte doğum yapan ve bebekleri kuvözde karışan iki aile için, kliniğin toplam 1,8 milyon Euro ödemesine hükmetti.

Ailelerin, biyolojik kızlarını alma talebi olmadığı için, kızlar büyüdükleri ebeveynleriyle yaşamaya devam edecek.

Aralık ayında açılan davada, iki aile, 20 yıl önce karışan kızları için üçer milyon avro, ebeveynler için toplam 1,5 milyon Euro ve olaydan ailedeki diğer çocukların da etkilendiği gerekçesiyle kardeş başına 750 bin Euro tazminat talep etmişti.

SophieSerraono, 1994'de özel bir klinikte Manon isimli bir kız çocuğu dünyaya getirmiş ve bebek sarılık nedeniyle 4 gün kuvözde kalmıştı.

Hastaneden ayrılırken kendisine teslim edilen bebeğin kızına benzemediğini hastaneye bildiren Serraono'nun şikayeti hastane yönetimi tarafından dikkate alınmamıştı.

Kızları 10 yaşına gelen Serraono ailesi, kızlarının fiziksel olarak kendilerine benzemediği gerekçesiyle babalık testi yaptırmıştı. Testte Manon'un kendi kızı olmadığını öğrenen babadan sonra ebeveynlik testi yaptıran aile kızlarıyla herhangi bir biyolojik bağları olmadığını öğrenmişti.

Bundan bir yıl sonra biyolojik kızlarının kendilerinden 30 kilometre uzakta başka bir aile tarafından büyütüldüğünü öğrenen aile, kızlarının doğduğu kliniğe ve klinikteki doktor ve hemşirelere tazminat davası açmıştı.