Çalışır mı acaba diye denenmedik yol kalmaz, tabii telefon elinizdeyse. Bir de David Buhler isimli genç adam gibi nehre, denize düşürüp, bulmanın bile imkânsız olduğunu düşünden telefondan umudunu o an kesenler olur. 2 Ağustos günü rafting yaparken telefonunu Bow Nehri’ne düşüren Buhler, telefonunu bulmak için uğraşmamış bile.

10 gün sonra kız arkadaşının yolladığı mesajla kaybettiği telefonunu hatırlamış Buhler; ‘Son Facebook durum güncellemeni gördün mü?’ yazan mesajın üstüne Facebook hesabını kontrol eden genç adam, paylaşılan fotoğrafın nehre düşürdüğü telefondan gönderildiğini anlamış. Hatta ilk fotoğrafın altına, ‘Bu nasıl mümkün olabilir? Nehir telefonu geri mi çıkardı?!’ diye bir yorum yazmış.

201508241442_000.jpg

Üstünden çok zaman geçmeden telefondan Buhler’in Facebook hesabına telefondan fotoğraflar yüklenmeye devam etmiş ve anlaşılmış ki Calgary İftaiyesi Buhler’in  nehre düşürdüğü telefonunu bulmuş.  Kilit olmayan telefonu sahibine ulaştırmak için daha eğlenceli bir yol tercih eden itfaiye ekibi Buhler'in telefonuna Hector Sanchez ismini verip, telefonun 'günlük' hayatından kesitler sunan fotoğrafları Buhler'in Facebook hesabına yüklemeye devam etmiş.

201508241448_002.jpg

Bu fotoğraf 'Masa tenisinde ben kazandım' notuyla paylaşılmış.

201508241450_003.jpg

'Çocuklara öğre yemeğini hazırlamalarında yardım ediyorum.'

15 günün sonunda Nathan Buhler telefonuna kavuşmuş ve Facebook üstünden, bu defa kendi yazdığı bir notla, Calgary İtfaiyesine teşekkür etmiş. Tabii bir de ekip fotoğrafı çekitirmeyi ihmal etmemişler.

201508241452_004.jpg

'10 günü Bow Nehri'nin dibinde olmak üzere toplam 15 gündür kayıp olan telefonu geri almak çok iyi. Calgary İtfaiyesine kurtardıkları şey yalnızca hayatlar olmadığı için teşekkürler. Bu beyler biraz eğlenmişler, ki bu çok insanın da hoşuna gitti.'