Roxy Walsh Bali'de yüzerken bir yüzük buldu, sahibine ulaşmak için elinden geleni yaptı. Elinden gelen en iyi şey de sosyal medyayı kullanmak oldu. İşte sosyal medyanın nelere kadir olduğunu gösteren gerçek bir hikaye...

Avustralya’nın Gold Coast şehrinde yaşayan Roxy Walsh, geçtiğimiz Pazartesi günü Bali Adası’na tatile gitti. Finns Beach Club plajında dalış yapan Walsh, bu sırada kumların içinde kirlenmiş bir yüzüğe rastladı. Sıradan bir yüzük değildi bu. Üzerinde, ‘Sevgili Joe, 70. Yaş günün kutlu olsun, Sevgiler Jenny’ yazıyordu. Belli ki manevi değeri vardı… Avusturalyalı kadın, manevi değeri olduğunu anladığı, oyularak yapılmış yüzüğü hemen Facebook’a koydu.

201504140932_5434534.png

Yüzük, sosyal medyada yayınlandığından itibaren kısa sürede 170,000 kişi tarafından paylaşıldı. Dünya’nın her yerinden insanlar, yüzükle alakalı Walsh’a yardım etmek ve yüzüğün hikayesini ondan dinlemek istiyordu. Bunun üzerine Walsh, yüzüğün sahibi bulmak için bir Facebook topluluk sayfası kurmaya karar verdi.

“Hikayenin en iyi parçası, herkesin elinden geldiğince yardımcı olmasıydı. İlgilenenlerin %99’u yüzüğü, sahibine ulaştırmak için bir hayli uğraştı. Dünya’nın her yerinden insanlar… Ancestory sitesi üzerinden arayan insanlar ile vardı.”

Yüzüğün Facebook’a konmasından yalnızca birkaç saat geçmişti ki, yüzüğün büyük babası Joe’ya ait olduğunu düşünen Jade Langley adlı bir kadın, Walsh’a Facebook üzerinden mail attı.

Ertesi gün Joe ile iletişime geçen Walsh, yüzüğün sahibinin Joe olduğunu anında anladı. Walsh, yüzüğün sahibini bulmuştu. Fakat iyi haberler bu kadarla da kalmamıştı: Joe, Walsh’ın oturduğu yere yalnızca birkaç saatlik mesafede, Sunshine Coast’ta yaşıyordu.

“Bana eşiyle fotoğraflarını ve yüzükle ilgili hikayeler gönderdi. Yüzüğün sahibinin o olduğuna şüphe yoktu.”

Walsh, yüzerken rastladığı ve manevi değeri olduğunu düşündüğü yüzük için elinden geleni yapmıştı. Artık geriye Joe ve yüzüğünü buluşturmak kalmıştı. 9 ay önce Bali’de yüzerken parmağından düşürdüğü yüzük ve Joe, geçtiğimiz Pazar Walsh vasıtasıyla bir araya geldi. 

Today Show adlı televizyon programına katılan Joe’nin, Roxy’nin yüzüğünü bulmasıyla alakalı ilk yorumu ise ‘kesinlikle çok mutluyum’ oldu. Yüzük Facebok sayesinde sahibine geri dönmüştü, üstelik Roxy yüzüğü parlatarak, Joe'ya güzel bir de jest yapmıştı. (Buzzfeed)

201504140931_1.jpg

201504140933_4.jpg