Hint Okyanusu'ndaki Reunion adası kıyılarında bulunan ve 1 yıldır kayıp olan Malezya Havayollarına ait MH370 uçağına ait olduğu iddia edilen enkaz parçası incelenmek üzere Paris'e getirildi.

Madagaskar'ın doğusunda bulunan Fransa'ya bağlı Reunion adası kıyılarında uçak kanadı akıllara enkazının bulunduğu bildirilmişti. Uçağa ait parçanın, bir yıl önce radardan çıkan ve bir daha haber alınmayan MH370 uçağına ait olabileceği iddia edilmişti. Yetkililer, geçtiğimiz günlerde bulunan uçağın kanadına ait olduğu bildirilen parçanın Fransa'nın Toulouse kentinde bulunan Savunma Bakanlığı'na ait laboratuvara getirildiğini ifade etti. Malezya Havayollarına ait bir ekibin de Toulouse kentine geldiğini duyuran yetkililer, askeri laboratuvarda yapılacak incelemelerde parçanın seri numarasının tespit edileceğini ve bir takım testlerin yapılacağını belirtti. Yetkililer, adada bulunan bir çantanın da inceleneceğini kaydetti.

Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı Pekin'e gitmek üzere ülkenin başkenti Kuala Lumpur'dan 8 Mart 2014 tarihinde kalkış yapmıştı. Sefer sırasında radardan çıkarak kaybolan uçakta, çoğu Çin vatandaşı olmak üzere 239 kişi bulunuyordu.