Kayıp Malezya uçağın sırrını ıslak mendil çözecek!

Geçen yıl 8 Mart'da düşen kayıp Malezya uçağı gizemini koruyor. 239 kişiye mezar olan uçağın nerede ve neden düştüğü hala aydınlatılamadı. Ancak bulunan bir ıslak mendil yılın gizemini çözmeye aday.

Avustralya'nın Cervantes sahilinde bir çiftin bulduğu bu ıslak mendilin geçen yıl düşen Malezya uçağına ait olduğu düşünülüyor. Sahilde yürürken geçen yıl Temmuz ayında ıslak mendili gören Kingsley Miller ve Viki Miller çifti buldukları bu mendili yetkililere teslim etmiş.

Uçağın nerede düştüğüne dair pek çok olasılık üretilse de en güçlü olanlarından biri Avustralya açıkları olduğu yönündeydi. Bulunan bu ıslak mendille uçağın Avustralya yakınlarında düşmüş olabileceği ihtimali kuvvetlendi.

Ancak tartışmalardan biri bunca zaman ıslak mendil paketinin hiç zarar görmemiş olması yönünde olsa da uzamnlar böyle bir paketin aylarca su içinde erimeden kalabilceğini söylüyor.

Dünyanın merak ettiği gizemli uçak 8 MArt 2014'te Kulala Lumpur - Pekin seferinin yaparken 239 kişiyle bir anda ortadan kaybolmuştu.