Kazakistan'da, bu yıl içinde yaşam koşulları kötü olan 6 cezaevinin kapatılmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Ceza İnfaz Sistemi Komitesi Başkan Yardımcısı Azamat Bazılbekov, Kazmedia merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu yıl çok eski cezaevlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik tedbirlerin alındığını belirterek, "İlk önce yaşam koşulları kötü cezaevleri kapatılacak. 2 sene önce 2 cezaevini kapatmıştık, bu sene de 6 cezaevini kapatmayı planlıyoruz." dedi.

Bazılbekov, Sovyetler Birliği döneminden kalma cezaevlerinin önemli kısmının Kagaranda eyaletinde yer aldığına işaret ederek, bunların çoğunun uluslararası standartlara uygun olmadığını söyledi.

Hükümet ve İçişleri Bakanlığı tarafından cezaevlerindeki yaşam şartlarının iyileştirilmesi için binalarda tadilat işlerinin yapıldığını da aktaran Azamat Bazılbekov, son 3 yılda 4 cezaevinin onarımdan geçirildiğini, bu yıl da bir cezaevinin tadilattan geçirileceğini ve bunların uluslararası normlara uygun hale getirileceğini de sözlerine ekledi.