Londra’daki Downing Caddesi 10 Numara’da bulunan başbakanlık binası, 2011 yılından bu yana Larry’nin de evi. Ancak konutu farelerden korumakla görevli olan Larry, son dönemde ‘kavgacı’ kişiliğiyle gündemde.
Daha önce de Dışişleri Bakanlığı konutunun kedisi Palmerston’la kavga ettiği sırada çekilen görüntülerle haber olan Larry’nin, bu kez de 10 Numara’yı kullanan Maliye Bakanı Philip Hammond’un Welsh Terrier cinsi köpeği Rex ve Dakhund cinsi köpeği Oscar’dan ‘hoşlanmadığı’ iddia edildi.

Larry’nin çok ‘kavgacı’ ve ‘enerjik’ olduğunu belirten kaynaklar, “Köpekler, evin içinde özgürce gezinemiyor. Kedi evin her yerinde. Gerçekten bir kavga çıkarsa kimin üstünlük kuracağından emin değilim” dedi. Hammond’ın da Rex ve Oscar’ın güvenliğinden endişe ettiği için köpeklerinin evin içinde gezmesine izin vermediği belirtti.

Bu arada, Larry’nin eski İngiltere Maliye Bakanı George Osborne’un köpeği Lola’yla da ‘anlaşamadığı’ biliniyordu. Osborne tarafından 2013 yılında 10 Numara’ya getirilen Lola’nın kavga çıkmaması için Larry’den gizlendiği iddiaları basına yansımıştı.