Kenya'da polis, oyun parkının kapatılmasını protesto eden ilkokul öğrencilerine göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Kenyalı insan hakları eylemcisi Boniface Mwangi, Langata Yolu İlkokulu öğrencilerinin, güçlü bir siyasetçi olduğu söylenen özel bir girişimcinin gasp ettiği oyun parkı alanının çevresine dikilen duvarı yıkan gruba katıldığını, bunun üzerine polisin ön saflarda bulunan altı ila 13 yaşlarındaki öğrencilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini söyledi.

Televizyonda, eylem sırasında göz yaşartıcı gaz nedeniyle acıyla kıvranan, bağıran ve nefesleri kesilen öğrencilerin görüntülerine yer verildi.

Polis memurlarının olaydan sonra parka köpekler getirdiği belirtilirken, emniyet sözcüsü Mesud Mwinyi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İnsan hakları eylemcisi Mwangi, vali, senatör ve diğer hükümet yetkililerinin, söz konusu siyasetçiden korktuğunu, bu nedenle oyun parkının gasp edilmesine karşı çıkmak için hiçbir şey yapamadıklarını savundu.

Kenyalı muhalif siyasetçi Eliud Owalo, geçen hafta oyun parkının, okulun yanındaki otelin sahibi olan politikacı tarafından otopark inşa edilmek üzere gasp edildiğini öne sürmüştü.