ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin terörle mücadelede Fransa'ya verdiği desteği teyit için geldiği Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından kabul edildi.

Kerry, daha sonra Fransız mevkidaşıLaurentFabius ile geçen hafta saldırılara hedef olan Charlie Hebdo dergisi ve Musevi marketini ziyaret etti.

Hollande, Elysee Sarayı'nda Kerry ile yaptığı görüşmede yaptığı açıklamada, Paris ve Washington'un teröre karşı birlikte gerekli yanıtı bulmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Hollande, ''Siz de 11 Eylül 2001'de olağanüstü bir terör saldırısına hedef oldunuz. Birlikte teröre karşı gerekli yanıtı bulmamız gerekir'' dedi.

ABD adına Hollande'a başsağlığı dileyen Kerry ise yaptığı açıklamada ülkesinin Fransız halkının acısını paylaştığını bildirdi.

Fransız halkının teröre karşı örnek bir dayanışma gösterdiğini kaydeden Kerry, ''Fransızlar özgürlüğe ve kendi değerlerine gösterdikleri bağlılığı bir kez daha ortaya koydular'' ifadesini kullandı.

Kerry daha sonra, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ile Charlie Hebdo dergisine ve Musevi marketine giderek yetkililere başsağlığı diledi.

Fabius, Charlie Hebdo dergisi önünde basına yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda iki ülkenin sıkı bir dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

Paris'te Pazar günü düzenlenen ve çok sayıda dünya liderinin katıldığı gösteride ABD'nin üst düzey bir yetkilinin iştirakiyle yer almaması ile ilgili olarak da Fabius, ''Biz, ABD'nin terörle mücadelede yanımızda olduğunu biliyoruz'' ifadesini kullandı.