İsveç'in Trollhattan kentinde bir okulda maskeli saldırganın düzenlediği kılıçlı saldırıda yaralanan bir öğrencinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

İsveç'in Trollhattan kentinde bulunan Kronan Okulu'na maskeli bir kişi tarafından kılıçla saldırı gerçekleştirilmişti. Yetkililer, bir öğretmenin olay yerinde hayatını kaybettiği saldırı sırasında yaralanan bir öğrencinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. 2 yaralının tedavilerine kaldırıldıkları hastanede devam edildiğini bildiren yetkililer, polis tarafından vurulan saldırganın da hastanede olduğunu söyledi.

Görgü tanıkları olayın ardından okulda kaos yaşandığını söyleyerek, öğrencilerin çığlıklar içinde okuldan kaçmaya çalıştığını ifade etti. Okuldan kaçan bir öğrenci saldırganın maske taktığını ve üzerinde siyah kıyafetlerin bulunduğunu ve uzun bir kılıç taşıdığını söyledi. Bir diğer öğrenci ise saldırganın Star Wars maskesi taktığını ifade etti.

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, olayın ardından yaptığı açıklamada, bugünü İsveç için kara bir gün olarak tanımladı. İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında olayı üzücü ve korkutucu olarak niteleyerek, "Trollhattan'daki okula yapılan saldırıyı öğrendim. Kalbim olayın kurbanları ve aileleriyle birlikte" dedi.

İsveç'te 1961 yılında Goteburg yakınlarındaki Kungalv'da bulunan bir okula düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı.