Kore Haber Ajansı KCNA'nın yayınladığı fotoğraflarda, Kim'in müfreze komutanları ve diğer askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, baston yardımı almadan yürüdüğü göze çarparken, bunun, Kuzey Kore liderinin, kısa bir süre önce, altı hafta boyunca kamuoyu önüne çıkmamasına neden olan sağlık sorununu aşmış olduğuna işaret ettiği belirtildi.

Güney Kore İstihbarat Servisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ayak bileğinden ameliyat edildiği için yaklaşık 6 hafta kamuoyu karşısına çıkmadığını iddia etmişti.

6 HAFTA KAYIPTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 41 gün kamuoyu karşısına çıkmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Ayak bileğindeki rahatsızlığın yanı sıra gut ya da diyabet hastası olabileceği iddiaları ortaya atılan genç lider, yaklaşık 6 haftalık yokluğunun ardından 14 Ekim'de kamuoyu karşısına bastonla çıkmıştı.

KCNA'nın haberinde, Kim'in toplantıda, "tüm müfrezeleri, zorlu bir düşmanı alt edecek yenilmez elit muharip saflara dönüştürmek için yerine getirilmesi gereken önemli görevleri açıkladığı" kaydedildi.