Bugün başlatılan abluka sonucunda, Ukrayna ile Kırım Yarımadasını bağlayan Çongar, Kalançak ve Armyansk kasabaları üzerinden geçen karayolu, yarımadaya gıda ürünleri taşıyan kamyon trafiğine kapatıldı.

Sadece vatandaşlar ile binek araçların geçişine izin verilen abluka sonucunda, Kırım Yarımadası'na giden her 3 güzergahta da çok sayıda kamyonur beklemeye başlaması üzerine geçiş noktalarında 3 kilometreye uzanan kuyruklar oluştu. Bunun sonucunda, bölgedeki söz konusu güzergahlarda trafik yoğunluğu oluştu.

Bugün gündüz saatlerinde Ukrayna ile Kırım Yaradasını bağlayan 3 güzergahta, aralarında Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ve diğer Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, Kırım'a giden karayolunu ablukaya alarak, yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engelleme kampanyası başlatmıştı.

Ablukayı düzenleyenler, böylece yarımadayı abluka altına alarak Kırım'ın yeniden Ukrayna'ya dönmesini hızlandırmayı, dünya kamuoyunun dikkatini tekrar Kırım'ın işgali meselesi ve yarımadadaki işgalci yönetim tarafından tutuklanan Kırım Tatar aktivistlerine çekmeyi ve Kırım'a girişi yasaklanan Kırım Tatarlarının yarımadaya girişlerine izin verilmesini sağlamayı amaçlıyor.