Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her üç kadından biri fiziksel ya da cinsel tacize maruz kalıyor. Her gün milyonlarca kadın cinsiyetleri, görünümleri ve davranışları yüzünden aşağılanıyor.

Her yıl İngiltere ve Galler'de 85 milyon kadın tecavüze uğruyor. Care Norway'in tüm babalara ve baba olacaklara seslendiği ve izlemesi zor bu videoda, babaların kadına karşı şiddete hiçbir şekilde tolerans göstermemeleri isteniyor. Care niye mi babalara sesleniyor? Çünkü dünyaya gelmelerinden bu yana kız çocuklarını her türlü tehlikeye karşı korumak için çabalayan babaların aslında en çok dikkat etmesi gereken konu: Erkek şiddeti

Videodaki kadının anlattıkları insanın içini parçalayacak türden:

"14 yaşındaydım. Sınıfımdaki erkekler bana 'f.hişe, k.ltak' diye bağırıyorlardı. Ve daha birçok hakaret... Bunu sadece bir eğlence olarak görüyorlardı.

16 yaşıma bastığımda, bir erkek elini pantolonumdan aşağıya soktu. Çok sarhoştum ve ayakta bile duramıyordum. Ona 'Yapmayın' dedim ama sadece güldü. Bu komik mi?


Tüm bunları yaşamışken 21 yaşımda tecavüze uğramam şaşırtıcı mı!

Ve sonunda hayallerimdeki mükemmel adamı buldum! Kibardı, harika bir işi vardı ve beni görmek için mesafeleri aşıyordu, tıpkı senin gibi... Ama bir gün mükemmel adam olmayı bıraktı.


Neden olduğunu bilmiyorum. Bir gün bana 'k.ltak' diye bağırdı. Tıpkı senin okuldayken bir kıza bağırdığın gibi... Sonra bana vurdu. Hem onu seviyor hem de nefret ediyordum. O kadar kafam karışmıştı ki...

Ve bir keresinde neredeyse beni öldürüyordu! Sanki hayatımdaki her şey kararmıştı. Harika bir işim vardı, master yapıyordum. Ailem ve arkadaşlarım tarafından seviliyordum. Bunların başıma geleceğini kimse tahmin edemezdi..."

Bu videonun amacı kadına karşı her türlü şiddete dikkat çekmek. Çünkü bu bir şaka değil ve gülünecek bir şey de yok! Bir baba, yetiştirdiği oğluna bir kıza 'f.hişe' dememeyi öğretmeli, bunun hiç de komik olmadığını ve eğer bir kadın istemiyorsa onun bedenine dokunmamayı öğretmeli.


Videonun sonundaki mesaj da oldukça etkileyici: "Ben bir kız çocuğu olarak dünyaya geldim. Babacığım, lütfen yapabileceğin her şeyi yap ki başıma gelebilecek en büyük tehlike bu olmasın!"