Yemen'de, düzenlenen saldırıda 64 koalisyon askerinin öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona ait savaş uçakları Yemen'in başkenti Sana'da Husilere ait askeri üsleri vurdu.

Koalisyona ait savaş uçakları başkent Sana'da bulunan isyancı Husilere ait askeri üssü bombardımana tuttu. Hava saldırısında Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı askerler ve müttefiki Husiler hedef alınırken Husilerin askeri üs olarak kullandığı eskiden Müslüman Kardeşlere ait olan El İmam Üniversitesi bombalandı.

Bölge sakinleri bombardımanın gece boyunca sürdüğünü dile getirdi. Ölü ve yaralı sayısına dair kesin bilgi verilmezken bölgede yaşayanlar tahliye edildi. Geçen cuma günü İran yanlısı Husiler, sürgündeki Yemen Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı askerlerin Sana'ya saldırı hazırlığında bulunduğu silah deposuna füzeli saldırı düzenlemişti. Saldırıda 45 BAE, 10 Suudi, 5 Bahreynli ve 4 Yemenli asker hayatını kaybetti. Saldırının Yemen'de Mart ayından bu yana devam eden çatışmalarda Suudi koalisyon güçlerinin uğradığı en ağır kayıp olduğu kaydedildi. Dün ise Suudi savaş uçaklarının Husilere karşı gerçekleştirdiği hava saldırısında iki aileden 24 kişi hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri ölü sayısının 27'ye yükseldiğini kaydetti.