ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ın Telafer ilçesinde DAEŞ'e yönelik hava saldırılarında 1'i DAEŞ'in ilçedeki şeriat mahkemesi hakimi 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'na ait Savaş Enformasyon Ağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Irak istihbaratıyla koordineli olarak Telafer'deki şeriat mahkemesi hakimini taşıyan bir araca düzenlediği hava saldırısında söz konusu hakimin yanı sıra araçta bulunan 3 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, koalisyon güçlerinin Musul'un El-Kayyara beldesinden Eş-Şirkat ilçesine DAEŞ'in silahlı militanlarını taşıyan 15 araçlık bir konvoya düzenlediği hava saldırısı sonucu konvoyun imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, saldırıda ölen ve yarananların sayısı ile ilgili bilgi verilmedi.

Öte yandan, Irak ordusunun koalisyon uçaklarının desteğiyle Salahaddin iline bağlı Tikrit kenti ile Kerkük'e bağlı El-Fetha köprüsü arasındaki yolun kontrolünü sağlamak için geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

Irak ordusu subaylarından Cebbar Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordu birlikleri, (Şii milislerden oluşan) El-Haşdu'ş Şabi, Federal Polis güçleri ve Altın Tümen güçlerinin, DAEŞ'in Salahaddin iline takviye için kullandığı tek geçiş noktası El-Fetha bölgesine doğru geniş çaplı saldırı başlattığını söyledi.

Hasan, askeri birliklerin koalisyon uçaklarının yoğun desteğiyle El-Fetha köprüsüne yakın bir mesafeye yaklaştığını ve ilerlemeye devam ettiğini dile getirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 12 Ekim'de yaptığı açıklamada, Beyci rafinerisi başta olmak üzere Salahaddin kentinin tamamının terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için ikinci operasyon aşamasının başladığını duyurmuştu.