Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı açıklamada, üst düzey DAEŞ liderlerinden Ebubekir el-Turkmani'nin 10 Eylül'de Irak'ın Telafer kenti yakınlarında koalisyon güçlerince yürütülen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Turkmani'nin, DAEŞ'in idari bir emiri olduğunu, örgüte katılmadan önce Irak El Kaide'sinde faaliyet gösterdiğini ve Irak'ın Musul ve Telafer kentlerindeki birden fazla DAEŞ üst düzey lideriyle yakın ortaklık ilişkisi içinde bulunduğunu kaydeden Cook, Turkmani'nin ölümünün DAEŞ'in Telafer'deki faaliyetlerini sekteye uğratacağını ve aşırıcı unsurların DAEŞ'in kontrolü altında bulunan bölgelerdeki manevra kabiliyetine etkisi olacağını ifade etti.

Cook ayrıca, El Kaide mensubu ve patlayıcı uzmanı olarak tanımladığı David Drugeon adlı bir Fransız vatandaşının da geçen temmuz ayında Suriye'nin Halep kenti yakınlarındaki koalisyonun hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Sözcü Cook, "Drugeon, ABD, müttefikleri ve ortaklarına karşı saldırılar planlayan ve bazen Horasan Grubu olarak adlandırılan, deneyimli El Kaide üyelerinden oluşan bir şebekenin üyesiydi. (Drugeon) Patlayıcı uzmanı olarak Suriye'deki diğer aşırılık yanlılarına eğitim vermiş ve batılı hedeflere karşı dışarıdan saldırılar planlama çabası yürütmüştü" değerlendirmesinde bulundu.