Johanna ve Scott Watkins on yıl önce evlendi. Johanna aniden ve ciddi şekilde rahatsızlana kadar gayet güzel bir ilişkileri vardı. 29 yaşındaki kadın pek çok şeye alerjik reaksiyon göstermeye başlamıştı.

Tam 30 farklı doktora muayene olduktan sonra, Minnesota Üniversitesi’nden Dr.Lawrence Afrin kendisine mast hücre aktivasyon sendromu (MCAS) teşhisi koydu. Yani mast hücreleri yanlış zamanda yanlış kimyasalları serbest bırakıyordu.

Hastalık Johanna’nın kocası dahil her şeye karşı alerjik olmasına sebep oldu. Durum her doktor randevusuna eşlik eden ve evlerinde ‘alerjisiz bölge’ yaratmakta katkıda bulunan kocası Scott için de alışılmadık idi.

johanna-watkins-3.jpg

“Ona çok yaklaşamıyorum” diye açıklıyor Scott, “Ona sarılamıyorum. Ona zarar vermeden ona sarılamıyorum!”

Johanna her gün aynı yemekleri yiyor ve kocası altta kendisi ise evin üst katında yaşıyor. Güneş ışığından hava şartlartına her şey hastalığını tetikliyebiliyor. Alerjisi olmadığı tek insanlar öz kız ve erkek kardeşleri.

“Odanın kapısı açılır açılmaz, vücudumun saldırı moduna geçtiğini hissedebiliyorum” diyor Johanna, “Vücudum kendi kendine savaşıyor gibi. Boğazım otomatik olarak şişip daralıyor. Darth Vader’ın boğulmamaya çalışması gibi anlar yaşıyorum.”

johanna-watkins-4.jpg

johanna-watkins-1.jpg

johanna-watkins-2.jpg