Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Kıbrıs'ta gerçek anlamda kesin bir çözüm sağlanması için, adadaki tüm yabancı orduların uzaklaştırılması ve garantörlük koşullarının kaldırılması gerektiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Kocias, Yunanistan'ın, Barış Harekatını ve bunun getirdiği sonuçları hiçbir zaman kabul etmediğini, bundan sonra da etmeyeceğini vurguladı.

Kıbrıs sorununun bir "uluslararası işgal ve istila sorunu" olduğunu öne süren Kocias, şunları kaydetti:

"Bu sorunun çözümü Yunan dış politikasının en uç önceliği olmaya devam etmektedir. BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları ve Kıbrıs'ın AB'nin eşit bir ortağı olma özelliği, sorunun çözümü için çerçeveyi belirmektedir. Kıbrıs'ta, tüm yabancı orduların adadan uzaklaştırılması ve 1960 anlaşmasının getirdiği çağ dışı garantörlük ve ittifak koşullarının sonlandırılması gerçek anlamda kesin çözümün ayrılmaz parçasıdır. Yunan hükümeti, bu doğrultuda, yegane anlaşmalı çözüm metodu olan BM Genel Sekreteri'nin himayesindeki toplumlar arası görüşmeleri tam olarak desteklemektedir."