Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, terör örgütü PKK'nın AB ülkelerindeki yöneticilerinin yakalanıp yakalanmayacağı ile ilgili, "PKK, AB'nin terör örgütleri listesindedir ve diğer üyelerin takip etmesi gereken bazı yükümlülükleri, zorunlulukları var" dedi.

Kocijancic, günlük basın toplantısında, dünkü açıklamalarında Ankara'daki terör saldırısını neden kınamadıklarının sorulması üzerine, "Her türlü terör saldırısını kınama konusunda uzun süreli bir politikamız var. Bu geçerli. Yaklaşımımız oldukça net ve dün akşamki açıklamanın tonu da netti" diye konuştu.

Sözcü, AB Komisyonu'nun Avrupa'da yaşayan PKK yöneticilerinin yakalanması için üye devletlerden harekete geçmesini isteyip istemeyeceklerine ilişkin soruyu ise "PKK, AB'nin terör örgütleri listesindedir ve bunun diğer üyelerin takip etmesi gereken bazı yükümlülükleri var" şeklinde cevaplandırdı.

Kocijancic, Belçika'dan yayın yapan PKK'ya ait iki televizyon kanalı ile ilgili ise bir bilgisinin bulunmadığını, araştıracağını söyledi.

AB sözcüsü, AB'nin YPG'yi terör örgütü olarak görüp görmedikleriyle ilgili soru üzerine de "PKK ile ilgili bir duruma ilişkin pozisyon alabilirim çünkü terör örgütleri listesinde" ifadesini kullandı.