Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, “2017 Kolombiya Yatırım Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, Kolombiya’nın, yabancı yatırımlar için “ciddi ve sorumlu” bir ülke olduğunu belirtti.

Başkent Bogota’da yabancı yatırımcılar için düzenlenen “2017, Kolombiya Yatırım Zirvesi”nin açılışı Devlet Başkanı Juan Manuel Santos tarafından yapıldı. 

Santos, Amerika, Asya ve Avrupa kıtasından 300’ye yakın iş adamının katıldığı buluşmanın açılışında, “Kolombiya yatırımlar için ciddi ve sorumlu bir ülkedir.” dedi.

Ülkesinin yabancı sermaye karşısındaki tavrının çok olumu olduğunu kaydeden Santos, Kolombiya’ya gelen yatırımcılara, “Siz benim arkadaşımsınız, sizin hoşunuza giden benim de hoşuma gider.” dediğini aktardı. 

Nobel Barış Ödülü sahibi Devlet Başkanı Santos, hükümetinin ekonomi politikasında yatırımcıların çok önemli bir role sahip olduğuna vurgu yaptı.

Ülkesindeki barışın yatırımlar açısından çok büyük fırsatlar barındırdığını söyleyen Santos, bunun ayrıca, Kolombiya topraklarının yarısından fazlasında üretim yapılmaya başlanacağı anlamına geldiğini belirtti.

Kolombiya'nın turizm ve ticaret ajansı ProColombia tarafından organize edilen zirveyle 300'ye yakın yabancı yatırımcının turizm, altyapı, enerji, kimya ve tarım gibi alanlarda Kolombiyalı işadamlarıyla buluşması amaçlanıyor.