Anlaşmaya göre, Kolombiya ordusu ve FARC militanları, hükümet ve FARC'tan ikişer kişinin gözetiminde daha önceden belirlenmiş alanlardaki mayınları temizleyecek.

Hükümet sözcüsü Humberto de La Calle, mayın temizleme planının barış için büyük bir adım olduğunu, FARC üyelerinin mayın temizlerken üniforma giymeyeceğini ve silah taşımayacağını söyledi.

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, anlaşmayı memnuniyetle karşılayarak "Müzakerecilerimizi tebrik ediyorum ve FARC'ı böyle bir adım attığı için takdir ediyorum" dedi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN YENİ TURU 17 MART'TA BAŞLAYACAK.

Taraflar, Kasım 2012'de Havana'da başlayan barış görüşmelerinin önceki turlarında, tarım, siyasi katılım ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunda kısmi anlaşmaya varmışlardı.

Müzakerelerin bundan sonraki turlarında, şiddetin telafisi, silahların teslimi ve isyancıların sivil hayata yeniden entegrasyonunun ele alınması bekleniyor.

Kolombiya hükümetinin verilerine göre, 1990-2003 yıllarında kara mayınları nedeniyle ülkede 2156 kişi öldü, 7904 kişi yaralandı.

Sol görüşlü FARC'ın hükümete karşı 1964'ten bu yana yürüttüğü silahlı mücadelede 220 bin kişi yaşamını yitirmiş, 5 milyon kişi yerlerinden olmuştu.