Kolombiya'da hükümeti ile barış görüşmelerine başlaması beklenen isyancı grup Ulusal Kurtuluş Ordusunun (ELN) önemli isimlerinden Luis Albeiro Cortes Buritica Venezuela'da yakalandı.

Kolombiya'nın El Tiempo gazetesinin haberinde, Cortes Buritica'nın, Venezuela Uyuşturucu ile Mücadele Teşkilatının (ONA) Santa Barbara kentine bağlı bir ilçede Kolombiya güvenlik güçleriyle koordinasyon içinde düzenlediği operasyonda yakalandığı bildirildi.

ELN'nin askeri kanadından sorumlu ve "Pablito" lakabıyla tanınan Gustavo Anibal Giraldo'nun sağ kolu Cortes Buritica, istihbarat raporlarına göre 27 yıldır ELN'nin kadrosunda yer alıyor. Cortes Buritica, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçırma gibi suçlardan İnterpol tarafından mavi bültenle aranıyordu.

Kolombiya'nın ikinci büyük solcu gerilla örgütü ELN, 29 Eylül'de sosyal medya hesabı üzerinden hükümetle arasındaki olağanüstü farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Resmi barış görüşmelerinin 27 Ekim'de Ekvador'da başlayacağı açıklanmıştı.