Bu tatlı labrador cinsi köpek, sahibinin en yakın arkadaşı olmasının yanı sıra aynı zamanda onun cankurtaranı. Sahibi Shannon Locke’un hazırladığı ve üç milyondan fazla kişinin izlediği bu video inanılmaz bir anı gözler önüne seriyor. Poppy, epilepsi hastası olan Shannon’ı tehlikeli bir kriz geçirmesine az bir süre kala uyarıyor ve onun hayatını kurtarıyor.

23 yaşındaki Shannon 17 yaşından beri epilepsi hastasıydı ve günde 4-5 kere geçirdiği krizler gittikçe daha ölümcül hale geliyordu. Dışarı çıkamaz ve işe gidemez hale geldiğini anlatıyor. Fakat Poppy’nin gelmesiyle hayatının gidişatı değişmiş.

Shannon, Poppy’nin inanılmaz altıncı hissini keşfettiği o anı “Bir gün Poppy garip davranmaya başladı. Neden olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Üstüme gelmeye başladı ve soluk soluğaydı. İlk başlarda üstüne çok düşünmedim ama sonra fark ettim ki bir şeyin yolunda olmadığını işaret ediyordu” diye anlatıyor.

Poppy, Shannon’ın epilepsi krizinden 15-20 dakika önce harekete geçiyor ve kriz geldiği anda da sahibinin nefes yollarının açık kalmasını sağlayarak boğulmasını önlüyor. Kimse Poppy’nin bunu nasıl yapabildiğini bilmiyor ama Shannon’ın artık dışarı çıkıp hayattan daha çok keyif almaya başladığı kesin.

Poppy’nin altıncı hissi bilim adamlarını şaşkına çevirdi ve o, şimdi bir dünya yıldızı olma yolunda. Queen’s Üniversitesi uzmanları Poppy’yi inceleyerek köpeklerin epilepsi hastalarına yardım amaçlı kullanılmasının yollarını araştırıyor. (Mirror)