Kosova polisinden yapılan yazılı açıklamada, savcılığın talimatı üzerine Selfdeterminasyon Hareketi milletvekilleri Glauk Konjufca, Aida Derguti ve Besa Baftiu "genel kurulda gaz bombası attıkları", daha önce haklarında ev hapsi kararı verilen Fisnik İsmajli ve Faton Topalli ise "verilen cezaya uymadıkları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mecliste dün yaşananların ardından Selfdeterminasyon Milletvekili İsmail Kurteshi ve Kosova'nın Geleceği İçin İttifak milletvekilleri Pal Lekaj, Time Kadrijaj ve Teuta Haxhiu da genel kurulda gaz bombası attıkları şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Daha önce gözaltına alınan iki muhalefet milletvekiliyle birlikte gözaltına alınanların sayısı 11'e çıkarken, böylece meclisteki 30 sandalyeye sahip muhalefete mensup vekillerinin üçte birinden fazlası gözaltına alınmış oldu.

Kosova ve Sırbistan arasında AB'nin ara buluculuğundaki müzakerelerde, 25 Ağustos'ta üzerinde uzlaşılan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulması ile Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, zaman zaman gaz bombası atarak meclis genel kurulunda iki aydır eylem yapıyor.